Majonez domowy

dnia

Można zrobić dowolną ilość, a smak o wiele lepszy niż ten sklepowy, gdyż doprawiamy ulubionymi przyprawami 🙂

składniki

2 żóltka wymieszać z 2 łyżkami musztardy sarepskiej lub innej, w jednej ręce trzeba trzymać mikser i miksować a w drugiej olej który wlewamy cieniutkim strumieniem, jeśli już mamy wystarczającą ilość majonezu to na koniec doprawiamy do smaku i można wymieszać z łyżką śmietany lub jogurtu

4 komentarze Dodaj własny

  1. Dorota pisze:

    Bardzo często robiłam majonez. Teraz ze względu na dietę, staram się nie używać go zbyt często”

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dorotka słyszałam że z białek też można zrobić majoneż pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

  2. Katarzyna pisze:

    Domowy najlepszy! 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Zgadza się pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s