Powidła śliwkowe można zastąpić innymi, np porzeczkowe ,ciasto pieczemy w wąskiej blaszce, podobnie budyń można zmienić
składniki
3 szklanki mąki
3 jajka
3/4 szklanki cukru kryształu
20 dag margaryny roztopionej
1 słoik powideł śliwkowych
3 1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka sody
2 łyżki przyprawy piernikowej
1 opakowanie budyniu śmietankowego
2 łyżki masła
migdały
przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem ,dodać mąkę przesianą z sodą oraz margarynę roztopioną -miksujemy.
Dodajemy przyprawę do piernika, mleko oraz 1/2 słoika powideł śliwkowych -całość dokładnie zmiksować i przełożyć do wąskiej blaszki i piec w 180 st.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i przekroić na 3 części.
Budyń ugotować na pozostałym mleku z dodatkiem masła przestudzić
Pierwszy blat ciasta przełożyć powidłami pzyłożyć drugi blat ciasta potem dajemy budyń i ostatni kawałek blatu ciasta, potem polewa ( ja użyłam czekolady karmellove rozpuszczonej w kąpieli wodnej z dodatkiem odrobiny mleka) i migdały
Przepis sobie leżał i czekał na swoją kolej
Pyszne ciasto 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Pycha, narobiłaś mi ochoty na Twoje ciasto -:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Małgosiu polecam
PolubieniePolubienie
Pięknie wygląda. Aż mnie ochota wzięła na domowe ciasto. 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu polecam i pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Tak prosty przepis i za pewne bardzo smaczny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje kasiu
PolubieniePolubienie