składniki z tej porcji wyszło mi 6 sztuk ale im mniejsze tym lepiej się smażą
15 dag białego sera
1 szklanka mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
olejek o dowolnym smaku ja miałam migdałowy 1 łyżka
olej do smażenia
wszystkie składniki wymieszać razem, ciasto będzie kleiste ale takie ma być. Łyżką nabieramy i formujemy kule, ale wcześniej jest dobrze ręce oprószyć mąką żeby nam się pączki dobrze formowały. Wrzucamy na ciepły olej i smażymy, jak ktoś lubi można nadziewać masą dowolną, ja tylko polukrowałam i lukrowałam, zrobiłam nieco większe więc dla tego tak mało ich wyszło
Pączki bez drożdży, więc nie trzeba czekać, aż wyrosną. Fajny pomysł. Ciasto podobne do tego, z którego piecze się oponki. Pozdrawiam:)
PolubieniePolubienie
Tak Dorotko ,można powiedzieć że to ciasto jest uniwersalne pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Super pomysł na karnawał.
PolubieniePolubienie
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Serowe pączusie dłużej zachowują świeżość 🙂
PolubieniePolubienie
Tak to prawda
PolubieniePolubienie
Smakowite pączki 🙂
PolubieniePolubienie
A dziękuje
PolubieniePolubienie
Tereniu, udalo mi sie zalogowac do wordpressa, ale widze, ze mam jakies inne konto. Niewazne, wazne jest, ze paczki sa pyszne i jeszcze ten lukier. Mniam.
Edyta z dolcevita-in-my-kitchen 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Edytko cieszę się ,że ci się udało zalogować ,ale jak widzisz siła wyższa ,musowo musiałam ,zmienić bloga bo tamte były z dniem 31 stycznia usuwane ,i wszystko tu przeniosłam ale zasługa córki że mi pomogła pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Robiłam takie pączusie z cynamonowo-cukrową posypką i smakowały genialnie ^_^
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak dla mnie wszystkie pączki są pyszne
PolubieniePolubienie