składniki
olej do smażenia
1 banan
1 jajko
1łyzka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
bakalie ulubione
wszystko zmiksować i smażyć ozdabiamy owocami lub kokosem czy bananem
placki smażymy na ciepłym rozgrzanym oleju
Dziś to mój pierwszy przepis bez glutenu postaram się o więcej takich zapraszam do komentowania
Ja na szczęście nie jestem uczulona na gluten, ale z kolei nie powinnam jeść kaszy jaglanej. A Twoje placuszki wyglądają tak smakowicie:)
PolubieniePolubienie
Dorotka ja też nie jestem uczulona na gluten ale lubię czasem takie bez glutenu , może kaszę czymś zastąpić pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Takich jeszcze nie jadłam, ale na pewno smakują świetnie 🙂
PolubieniePolubienie
warto Aniu spróbować pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Placuszki z kaszą jaglaną. To coś dla mnie 🙂
PolubieniePolubienie
Małgosiu polecam ja też lubię takie połączenie kasza banan itd
PolubieniePolubienie
Spróbujemy!
PolubieniePolubienie
To daj znać jak jak smakowało pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie placki! 🙂
PolubieniePolubienie
kasiu to polecam placki
PolubieniePolubienie