Zapiekanka z sosem tatarskim na obiad lub kolację

dnia

Sos tatarski nie koniecznie musi być ze sklepu można zrobić samemu lub kupić jeden słoiczek i rozmieszać z jednym kubkiem jogurtu greckiego doprawiając do smaku.

składniki potrzebne do zapiekanki

8 ugotowanych ziemniaków

5 pomidorów

4 kiełbasy lub parówki mogą być resztki mięsa

20 dag żółtego sera

15 dag usmażonych pieczarek

1 czerwona papryka oczyszczona

1 duża cukinia pokrojona w kostkę

sos tatarski

przyprawy

przygotowanie zapiekanki

pojemnik żaroodporny smarujemy oliwą lub margaryną, układamy ziemniaki pokrojone w plastry, kiełbasę pokrojoną w kostkę, dodajemy trochę startego sera żołtego, 2 pomidory kroimy w plastry lub kostkę i układamy na zapiekance. Polewamy połową sosu tatarskiego. Następnie układamy kiełbasę pokrojoną, pomidory, cukinię pokrojoną, czerwoną paprykę i na koniec pieczarki. Zalewamy pozostałym sosem tatarskim i posypujemy żółtym serem

pieczemy ok 50 min w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 18o stop

dodatki możemy zmieniać wedle upodobania

21397441_1570983682971258_753178342_n

Reklamy

4 komentarze Dodaj własny

  1. ~Ania pisze:

    Lubię zapiekanki, a ta zapowiada się bardzo smacznie 🙂 Pycha 🙂

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      Aniu robiłam ją pierwszy raz rodzinka stwierdziła że sos tatarski dodaje jej dużo smaku i jest smaczna tak że testowanie nowego przepisu się opłaciło pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

  2. ~Marta pisze:

    Świetny pomysł z tą zapiekanką 🙂

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      A dziękuje Martuś polecam i pozdrawiam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s