pierogi z kaszą jaglaną i fetą

dnia

Do masy pierogowej można dodać odrobinę orzechów zmielonych jeśli ktoś lubi jeśli nie to wystarczy feta

składniki

1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
2 opakowania fety

6 łyżek orzechów włoskich zmielonych -nie są konieczne ja dałam

wszystko razem wymieszać doprawić do smaku

przepis na ciasto na pierogi znajdziecie o tutaj 🙂

gdy już macie ciasto wyrobione, rozwałkować i wycinać kółka nakładamy farsz i zlepiamy.

gotujemy w osolonej wodzie /na talerzu posypujemy cebulką życzę smacznego

18945078_1400854479984180_27998472_n 18983315_1400854503317511_914953164_n

Reklamy

6 komentarzy Dodaj własny

  1. ~Ania pisze:

    Bardzo lubię pierogi, z kaszą już jadłam, ale nie z fetą, a brzmi pysznie 🙂

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      Aniu ja też jadłam ale pierwszy raz z taką kombinacją i mi bardzo smakowało -a orzechy to jak ktoś lubi nie konieczność pozdrawiam

      Polubienie

  2. ~marcepanowy kącik pisze:

    Połączenie wyborne.Lubię kasze jaglaną i koniecznie zrobię takie pierożki 🙂

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      Małgosiu cieszę się że połączenie składników ci spasowało -daj znać jak wyszły pozdrawiam serdecznie i zapraszam znów

      Polubienie

  3. ~Marta pisze:

    Teresko, zaskakujesz mnie tymi przepisami na pierogi, pycha!!!

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      Dziękuje Martuś za miłe słowa ale lubie wymyślać i zaskakiwać moją rodzinkę pozdrawiam serdecznie i zapraszam znów

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s