Trufle cytrynowe

dnia

Są tak smaczne że w tym samym dniu zaczynają znikać,nie można się nim oprzeć

składniki

25 dag mascarpone
2odag białej czekolady (ja miałam czekoladę z ciasteczkami)
1 szklanka mleka w proszku
skórka starta z 2 cytryn

sok z 1 cytryny

przygotowanie

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Ser miksujemy z mlekiem w proszku dodając roztopioną czekoladę.

Miksujemy na jednolitą masę, a na końcu dodajemy sok z cytryny i skórkę startą z cytryny i wymieszać jeszcze raz na jednolitą masę.

Kosztujemy masę jeśli stwierdzimy że jest kwaśna dodać cukier puder.

Wstawić na 3 godziny do lodówki, po tym czasie wyjmujemy. Masa nam stężeje i formujemy kulki obtaczamy w sezamie

przechowujemy w lodówce.

życzę smacznego i zapraszam do komentowania przepisów zawsze to łatwiej do was trafić.

18578490_1352158131520482_1288756271_n 18578612_1352158044853824_358107760_n

6 komentarzy Dodaj własny

  1. ~Ania pisze:

    Pysznie wyglądają te trufle 🙂 Zjadłabym 🙂

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      Aniu częstuj zapraszam – u mnie te trufle znikły na drugi dzień i znów musze je zrobić bo irodzince smakowały pozdrawiam i zapraszam znów

      Polubienie

  2. ~Marta pisze:

    Nie dziwię się, że szybko znikają. Wyglądają bardzo apetycznie 🙂

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      Oj znikają szybko trufle już mam zamówienie żeby je znowu zrobić

      Polubienie

  3. Jakie smaczne, male kule sniezne, pycha 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      O te to są akurat nasze ulubione bo bez alkocholu

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s