Nadziewane placki ziemniaczane z pieczarkami, cebulką i mascarpone

dnia

składniki na 4 osoby
1kg ziemniaków startych
jajko
łyżka śmietany
20 dag pieczarek usmażonych
3dag drożdży
3-4 łyżki mascarpone
4łyżki mąki
pęczek cebulki
przyprawy olej sól pieprz

Do startych ziemniaków dodać drożdże rozmieszane wcześniej z mascarpone i śmietaną. Przyprawić do smaku,
dodać mąkę wymieszać na jednolitą masę.

nadzienie

pieczarki wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem i dodać 2 łyżki mascarpone i wymieszać na jednolitą masę.

Na gorący olej kładziemy kopiatą łyżkę masy ziemniaczanej, na to kładziemy odrobinę nadzienia przykrywamy znowu masą ziemniaczaną i smażymy z obu stron każdy placek.

18471189_1337755762960719_276883939_n

4 komentarze Dodaj własny

  1. Kolejny świetny przepis Twojego autorstwa 🙂

    Polubienie

  2. Teresa pisze:

    DziEkuje za miły komentarz /staram się zamieszczać sprawdzone przepisy i takie co smakują rodzince tworząc książkę kulinarną pozdrawiam

    Polubienie

  3. Hej. Dziś robiłam takie placki. Część zrobiłam z grzybami leśnymi a część bez nadzienia. Obie były bardzo dobre. Niedługo ten przepis pojawi się na moim blogu, oczywiście z odpowiednim odnośnikiem :). Pozdrawiam i zapraszam.

    Polubienie

    1. Teresa pisze:

      To poczekam aż się pojawią u ciebie Florence pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s